Theatervoorstelling ‘Zie de mens’ wordt opgevoerd in Kruiskerk in Meppel

Scènefoto uit Zie de mens.

Scènefoto uit Zie de mens. Foto: Joanne Saltet

De voorstelling Zie de mens wordt gebracht door de Joseph Wresinski Cultuur Stichting, een theatercollectief uit Zwolle van theatermakers en mensen die in armoede leven. Op 12 en 13 april te zien in de Kruiskerk in Meppel.

De voorstelling is bestemd voor alle inwoners van Meppel en wordt georganiseerd met de Arme Kant Meppel.

Zie de mens is gebaseerd op levensechte verhalen van mensen in armoede die de voorstelling zelf spelen. Het is een kunstzinnige, dynamische voorstelling met spel, muziek en videoprojecties. Ze is zoals het leven in armoede: direct, rauw en confronterend, en tegelijkertijd ook poëtisch, teder en liefdevol.

Zie de mens is een voorstelling waarmee het publiek meegenomen wordt naar tal van zaken die ons raken: de mythe van zelfredzaamheid, de zin en onzin van de participatiewet, de ijzige kou op een dakloos bankje in het stadspark, liefdadigheid als doekje voor het bloeden, verdwalen tussen ambtelijke regels, verplicht vrijwillig konijnen voeren op een kinderboerderij en cultuur als recht om te ervaren wie je bent. De theatermakers ontmoeten de toeschouwers graag na afloop om het gesprek aan te gaan.

De voorstelling is gratis toegankelijk, 12 april om 20.00 uur en 13 april om 15.00 uur. Aanmelden kan via wresinskicultuur.nl/aanmelden