Theatervoorstelling in Alzheimercafé Meppel. Theater van de verheldering geeft inzicht in gedrag van iemand met dementie

Cultureel Centrum De Plataan.

Cultureel Centrum De Plataan. Archieffoto: Daan Prest

In het Alzheimercafé Meppel op woensdag 19 april wordt een theatervoorstelling gehouden: Theater van de verheldering.

Ina Holtrop en Wycher van den Bremen vormen samen Gedragsgenerator. Zij spelen korte scènes uit het leven van iemand met dementie en gaan daarover in gesprek met het publiek. Je kunt namelijk lang praten over gedrag, maar als je even ziet hoe het in elkaar steekt, wordt het meteen een stuk duidelijker.

Het doel van de avond is om meer zicht te krijgen op het gedrag van iemand met dementie en de betrokken mantelzorgers en handvatten aan te reiken om daar anders op in te kunnen spelen. Dat gaat niet alleen om wat je zegt, maar ook bijvoorbeeld over hoe je er bij staat of hoe je iemand aankijkt als je contact wil maken met iemand met dementie.

Gedragsgenerator treedt met haar Theater van verheldering op in Alzheimercafés overal in Nederland. Ook traint Gedragsgenerator mensen in het omgaan met dementie, zoals medewerkers in zorg en welzijn, maar ook supermarktmedewerkers, tandartsen, mondhygiënisten, en nog veel meer.

Het Alzheimercafé wordt gehouden in De Plataan en start om 19.30 uur. Het is bestemd voor mensen met dementie, hun partner, familie, vrienden, hulpverleners en belangstellenden. Aanmelden hoeft niet.