Theo Hulshof uit Broekhuizen staat met stichting THEOLE pal voor Nepal: 'Je kunt niet iedereen helpen, maar iedereen kan wel iemand helpen'

Waar het coronavirus in Nederland op z’n retour lijkt te zijn, is de situatie in Nepal behoorlijk kritiek. Theo Hulshof (72) uit Broekhuizen is daar bezorgd over. De medeoprichter van de stichting THEOLE (Teachers Helping Each Other Learning Everywhere) krijgt vanuit Nepal verschillende ongunstige berichten binnen.

Theo Hulshof tijdens een lezing in Nepal, een paar jaar geleden. Hij onderhoudt nu vooral contact via de digitale snelweg.

Theo Hulshof tijdens een lezing in Nepal, een paar jaar geleden. Hij onderhoudt nu vooral contact via de digitale snelweg. Foto: THEOLE

„Het gaat daar heel slecht. Het is ver van ons bed, maar niet minder triest. Het nare is daar het gebrek aan infrastructuur waar je hier wel op kunt leunen”, constateert Hulshof. De man, die op de rand van de gemeente Meppel en De Wolden woont, zet zich met de stichting THEOLE al heel wat jaren in voor Nepal. „Ik kwam in 1995 met Nepal in contact via mijn werk op de Hogeschool KPZ, de katholieke pabo in Zwolle. Daar was ik docent maatschappelijke beschouwingen en tevens coördinator internationalisering van het onderwijs.”