Theo de Jong signeert vrijdagavond bij Boekhandel Barth zijn eerste roman Gedagvaard. 'Oorlog in Oekraïne doet ons het lachen vergaan'

,,Iemand moest T. belasterd hebben, want zonder dat hij iets slechts had gedaan, werd hij op een ochtend gearresteerd.’’ Er was aan de voordeur gebeld. Hij liep in pyjama naar beneden, deed open en onmiddellijk werd de deur met kracht opengeduwd. Het is een beeld dat we kennen uit oorlogsfilms. Uit verhalen over landen waar een dictatuur heerst. Een wereld van in de gaten worden gehouden, van repressie en onderdrukking. Een maatschappij die in de literatuur en in het alledaags taalgebruik wordt verwoord met ‘kafkaesk’.

Theo de Jong signeert vrijdagavond bij Boekhandel Barth zijn eerste roman Gedagvaard.

Theo de Jong signeert vrijdagavond bij Boekhandel Barth zijn eerste roman Gedagvaard. Foto: Daan Prest

Het was een aanduiding die regelmatig was te horen tijdens de Toeslagenaffaire die twee jaar geleden aan het licht kwam. Juist in die periode, corona was net uitgebroken, ging Theo de Jong aan de slag in zijn werkkamer op zolder aan de Jan Steenstraat in Meppel om zijn eerste roman te schrijven. Gedagvaard is de titel van het boek dat hij komende vrijdagavond in Boekhandel Barth in Meppel presenteert en signeert. Hij wordt vanaf half acht eerst aan de tand gevoeld over zijn boek en zijn andere schrijfactiviteiten.

Recensies

Nieuws

menu