Thijs en Stefan van Villa Kalkoven in Meppel openen op 1 mei Villa Bodelaeke in Giethoorn

Stefan (r) en Thijs voor Villa Bodelaeke. Foto: Rinske Westhoff
Eten met een prachtig uitzicht over het water. Het kan binnenkort bij Villa Bodelaeke in Giethoorn. Eigenaren Stefan Hoekstra en Thijs de Lange van Villa Kalkoven in Meppel openen daar een tweede restaurant. Gerechten gemaakt van lokale, duurzame producten. Dat wordt het concept van het nieuwe restaurant.
„Het restaurant ligt in waterresort de Bodelaeke. Je hebt dus een prachtig uitzicht over de aanleghaven”, zegt Stefan Hoekstra. „We willen voor onze gerechten zo veel mogelijk lokale ingrediënten gebruiken. Ook de koffie, thee en wijnen worden biologisch. We gaan lunch, borrel en diner serveren. Het wordt een laagdrempelig restaurant met hoogstaande service. Dus geen eetcafé.”
Op de locatie kunnen ook bruiloften, zakelijke bijeenkomsten en familiefeesten gehouden worden. Het restaurant gaat op 1 mei open.