Tiende Sporters in Actie brengt jeugd samen en in beweging

Op het pleintje wat ooit genoemd is naar de beroemde Meppeler basketbalbroers Wim en Rein van der Kamp gaven de broers nu een clinic voor Sporters in Actie.

Op het pleintje wat ooit genoemd is naar de beroemde Meppeler basketbalbroers Wim en Rein van der Kamp gaven de broers nu een clinic voor Sporters in Actie. Foto Wilbert Bijzitter

Na drie jaar geen Sporters in Actie in de meivakantie moet het evenement dat deze week voor de tiende keer wordt gehouden weer een beetje bekendheid krijgen bij de jeugd uit de wijk Haveltermate in Meppel.

Met gemiddeld z’n dertig deelnemers per dag is het organiserende projectteam van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt dik tevreden, maar het aantal blijft achter bij de cijfers van voor corona. „Dat is wel begrijpelijk”, zegt Henk Kooistra van Sporters in Actie. „Veel kinderen kennen de Sport3Daagse niet, want het is al weer vier jaar geleden dat de laatste was. Het heeft een hele basisschoolgeneratie overgeslagen. Het moet weer opgebouwd worden. De deelnemers van nu komen volgend jaar weer en zo vult dat aan”, verwacht Kooistra. Het gaat er bij Sporters in Actie vooral om jeugd met elkaar in contact te brengen. Hoewel voetbal populair is, kunnen ze ook nog andere sport leren, zoals volleybal, basketbal en streetdance. De activiteiten zijn op de velden voor de Kruiskerk. Dinsdagmiddag waren Wim en Rein van der Kamp van basketbalclub Red Giants uit Meppel aanwezig om de jongeren een clinic in die sport te geven. De dagen worden vandaag afgesloten met een pannenkoekenfeest.