Traditionele optocht luidt Donderdag Meppeldagen in

Optocht luidt Donderdag Meppeldagen in. Foto: Daan Prest

Donderdag Meppeldag is begonnen! En dat al op woensdagavond, met de feestelijke optocht. Tientallen (versierde) auto’s, trekkers, fietsers en lopers maakten een ronde door Meppel.

Waar de optocht voorgaande jaren de afsluiting was op de laatste donderdagavond, heeft de organisatie dat nu anders bedacht. Nu luidde het de Meppeldagen juist in. Ook zouden de thema’s gekoppeld worden aan de uitstraling van de optocht. En inderdaad, de thema’s worden aangekondigd en bij elk thema sluit een wagen of een act aan. Zo trapt DMD af met ‘Meppel met Smaak’. Twee koks lopen al zingend en met trompet tussen de praalwagens. Ook de andere 3 thema’s, Burgers & Beers, Mokum in Meppel en Kleurrijk Meppel worden vertegenwoordigd.

Toch is dit maar een klein onderdeel van de optocht. Nog altijd hebben de reclame-auto’s en sportverenigingen het grootste aandeel en het publiek krijgt de ene flyer na de andere in de handen gedrukt. Voor de kleintjes is er natuurlijk ook wat leuks bij. Zij krijgen een bellenblaas, armbandjes of iets lekkers.

Herkenning

Onderweg komen er ook bekende Donderdag Meppeldag-figuren en –attracties voorbij. Zo zijn er de dragqueens, die vrolijk zwaaien naar de belangstellenden in de straten. De drumband die zorgt voor een gezellige beat en er is de Bellotrein, die vooral het enthousiasme van de jonge kijkers aanwakkert.


De vrolijke volkszangers zorgen voor gezellige hits onderweg en zelfs vanuit de deelnemende rouwauto van Wassink Uitvaartzorg klinkt muziek. De meest bijzondere deelnemers? Dat zijn toch wel de 3 grote trekkers en wagens die de optocht afsluiten, zij maken een vuist tegen het stikstofbeleid en delen bekertjes melk uit.

Wanneer de optocht doorgaat naar de volgende straat en de hekken worden ingeladen, keert het publiek huiswaarts, met de handen en tassen vol met merchandise.

Winnaars

De jury, bestaande uit Ton Henzen en Tjitske Visser was eensgezind over de winnaars:

1ste prijs verenigingen: Kindercircus Okidoki

2de prijs verenigingen: Altiband Meppel

3de prijs verenigingen: Reddingsbrigade De Dukers Meppel-Nijeveen e.o.

De prijs voor de meest creatieve reclamewagen ging naar Doomijn Kinderopvang.

Foto’s
Nieuws

menu