Tussen Zwolle en Groningen rijden vanmiddag geen treinen. Defecte bovenleiding bij Hoogeveen wordt hersteld

Het treinverkeer tussen Groningen en Zwolle ligt donderdagmiddag plat wegens een defecte bovenleiding. ANP

NS legt het treinverkeer tussen Beilen en Hoogeveen vanmiddag tussen 12 en 16 uur volledig stil voor een spoedreparatie aan de bovenleiding.

Sinds vanochtend vroeg rijden er al minder treinen tussen Assen en Zwolle. De Intercity’s zijn uitgevallen, stoptreinen rijden nog wel. Dat komt omdat er bij Hoogeveen maar één spoor beschikbaar is. De bovenleiding van het andere spoor is defect.

Volgens een woordvoerder van ProRail zit het probleem in de draagconstructie van de bovenleiding onder het viaduct in de Middenveldweg. Die werd geraakt door de stroomafnemers van passerende treinen.

Meerdere storingen

Treinreizigers van Arriva kregen woensdagavond op het Hoofdstation in Groningen te maken met een treinstoring. Daar roken mensen een gaslucht, waarop de brandweer een deel van het treinverkeer, onder meer naar Leeuwarden en station Groningen Noord, stillegde. Toen de lucht uit zichzelf verdween en geen oorzaak werd gevonden, werd dat hervat.

Op de regionale spoorlijnen in Groningen vallen geregeld ritten uit wegens personeelsgebrek. Vanochtend was dat het geval op de route naar Roodeschool, gisteren naar Delfzijl en Bad Nieuweschans en eergisteren naar Winschoten.

Nieuws

menu