Tweede Kamer beslist over geld extra spoor Meppel

Vandaag blijkt of de lobby van de Friese verkeergedeputeerde Avine Fokkens (VVD) en burgemeester Sybrand Buma voor verbetering van het spoor tussen Zwolle en Leeuwarden wat oplevert.

Burgemeester Richard Korteland ontvangt regionale en landelijke bestuurders op Station Meppel, een flessenhals waar zich dagelijks 75.000 reizigers doorheen moeten wurmen.

Burgemeester Richard Korteland ontvangt regionale en landelijke bestuurders op Station Meppel, een flessenhals waar zich dagelijks 75.000 reizigers doorheen moeten wurmen. Foto: Wilbert bijzitter

De Tweede Kamer vergadert namelijk over het Meerjarenprogramma Infrastructuur Ruimte en Transport. Onlangs maakte het kabinet bekend dat het de komende jaren 7,5 miljard euro wil investeren in grote infrastructurele projecten. Ondanks het enorme bedrag voor het openbaar vervoer, is de wensenlijst van Fryslân en Drenthe niet gehonoreerd. Fryslân ziet graag dat de spoorcapaciteit bij Meppel uitgebreid wordt en dat de provincie concessieverlener wordt voor de stoptrein tussen beide provinciale hoofdsteden.