Tweede asielboot van Meppel ligt klaar voor vluchtelingen

De tweede vluchtelingenboot van Meppel ligt aan de kade. De komst van de boot liep vorige week vertraging op, toen bleek dat het Meppelerdiep ter hoogte van de kade niet diep genoeg was. Deze week werden de baggerwerkzaamheden voltooid.

Enige dagen vertraging, omdat het Meppelerdiep ter hoogte van de aanlegkade eerst uitgebaggerd moest worden. Vrijdagmorgen konden de trossen vastgemaakt worden aan de speciaal daarvoor in de bodem gestampte meerpalen. Noeste werkers zijn daarna begonnen met het aansluiten van de stroom, het water en de afvoer.

Enige dagen vertraging, omdat het Meppelerdiep ter hoogte van de aanlegkade eerst uitgebaggerd moest worden. Vrijdagmorgen konden de trossen vastgemaakt worden aan de speciaal daarvoor in de bodem gestampte meerpalen. Noeste werkers zijn daarna begonnen met het aansluiten van de stroom, het water en de afvoer. Foto: Wilbert Bijzitter

De boot wordt momenteel gebruiksklaar gemaakt, stroom, water en afvoer worden aangelegd. Volgens de gemeente komen de eerste bewoners in de loop van volgende week aan boord.

Nieuws

menu