Uitreiking van de Kopperprent: prachtige traditie moet in stand blijven | Meppelerdiep

In de serie Meppelerdiep speelt nostalgie een prominente rol. Actuele gebeurtenissen worden geplaatst tegen het decor van het verleden. Met foto’s van toen en nu. Vandaag: De uitreiking van de Kopperprent 2022.

Zo druk was het tijdens de viering van Koppermaandag in 1988 in het oude Gemeentehuis aan de Hoofdstraat. Op de voorste rij in het midden professor Prakke en zijn echtgenote. Achteraan links John Boom, directeur-hoofdredacteur van Koninklijke Boom uitgevers en tweede van rechts achteraan Jan Nefkens, directeur van Krips Repro. Op de tweede rij in het midden Constance van Haeften, de toenmalige manager van het Grafisch Museum.

Zo druk was het tijdens de viering van Koppermaandag in 1988 in het oude Gemeentehuis aan de Hoofdstraat. Op de voorste rij in het midden professor Prakke en zijn echtgenote. Achteraan links John Boom, directeur-hoofdredacteur van Koninklijke Boom uitgevers en tweede van rechts achteraan Jan Nefkens, directeur van Krips Repro. Op de tweede rij in het midden Constance van Haeften, de toenmalige manager van het Grafisch Museum. Foto: Archief Stichting Oud Meppel

Zonder corona had het Drukkerijmuseum tijdens de viering van Koppermaandag enkele bijzondere gasten kunnen verwelkomen. De uitreiking van de Kopperprent 2021 aan de hoofdredacteur van het dagblad Trouw, Cees van der Laan, ging niet door omdat het museum was gesloten. In de Kopperprent 2022 staat een gedicht van Kees van Kooten centraal. Vanwege zijn gezondheid reisde hij niet af naar Meppel. Anders had hij zijn eigen gedicht ‘Kom onze zinnen binnen’ ongetwijfeld zelf op fraaie wijze voorgedragen.