Update: Technische storing bij NS: treinverkeer ligt tot tenminste 20.00 uur plat

 De treinen rijden niet.

De treinen rijden niet. Daan Prest

De storing bij de NS duurt langer dan verwacht. De NS kampt op dit moment met grote problemen en de treinen zullen tot tenminste 20.00 uur niet rijden. Inmiddels zoeken honderden mensen via sociale media een lift naar hun bestemming.

De NS kon vanmiddag zelfs op de stations geen enkele informatie geven. Inmiddels is die informatievoorziening weer hersteld.

Dat is niet het geval bij de reisplanner: deze is nog verstoord en bevat geen vertragingen of uitgevallen treinen. NS werkt aan herstel, maar helaas is nu nog niet te zeggen hoe lang deze situatie zal duren.

‘Als het veilig kan zullen de treinen die al rijden hun rit afmaken. Anders zal dit omgeroepen worden in de trein’, meldt de vervoerder op Twitter. Het is volgens de NS helaas niet mogelijk om op deze schaal vervangend vervoer in te zetten. ‘Hier is geen capaciteit voor.’

Op de trajecten van de regionale vervoerders rijden de treinen wel, hoewel ook daarbij geen actuele reisinformatie gegeven kan worden. Ook de internationale treinen worden niet geraakt door deze problemen.

Op sociale media (Twitter) worden onder de hastags #TreinPoolen en #LiftGezocht gestrande reizigers en automobilisten aan elkaar gekoppeld.

https://twimmer.com/hashtag/treinpoolen