VVD verovert bijna alle Meppeler stemlokalen

Stemmen tellen. Lenus van der Broek

Meppel - In vier van de 21 Meppeler stembureaus is de SP tijdens de Tweede Kamerverkiezingen de grootste partij geworden. De PVV kreeg in twee stemlokalen de meeste stemmen en in een locatie ging het CDA aan kop. De VVD won in de rest van de lokalen.

Dat blijkt uit onderzoek van de Politieke Academie voor de NOS. De onderzoekers verzamelden de afgelopen weken de verkiezingsuitslagen van alle 9.357 stembureaus in alle 388 gemeenten.

De kiezers in Dorpshuis De Schalle in Nijeveen stemden in 25,1% van de gevallen op het CDA. De VVD was in het andere Nijeveense stembureau, in Woon-zorgcentrum Het Kerspel de grootste. 

In twee bureaus kozen de kiezers voor de PVV. In de brandweerkazerne maakte 16,7% van de kiezers een vakje rood bij Geert Wilders en in de Beatrixschool deed 17,2% dat. Opvallend is dat daar ook 17,2% van de stemmen naar de SP ging. 

De SP veroverde vier Meppeler stemlocaties. De Woldstroom (17,9%), Wooncentrum Meeuwenborgh (19,9%), MFK Het Palet (17,1%) en Wijkservicepunt De Koeberg (14,5%) zijn de rode bolwerken in de stad. 

In alle andere stembureaus, inclusief het mobiele stemlokaat bij het station werd de VVD van Mark Rutte de grootste partij. 

Lees hier het bericht van de NOS