Van Spijker Infrabouw uit Meppel komt voor de helft in handen van multinational Mourik

Van Spijker Infrabouw en Mourik versterken positie door samenwerking. Foto: Van Spijker Infrabouw / New Digit Photography

De Zuid-Hollandse technisch dienstverlener Mourik heeft 50 procent van de aandelen van Van Spijker Infrabouw uit Meppel overgenomen.

Alfred van Spijker blijft algemeen directeur en aandeelhouder. Van Spijker Infrabouw is een 40 jaar oud familiebedrijf met een omzet van 30 miljoen euro en 65 medewerkers.

Mourik bestaat 100 jaar en heeft een omzet van 476 miljoen euro en wereldwijd 2.200 medewerkers. Het bedrijf, met hoofdkantoor in Groot-Ammers, wordt geleid door CEO Kees Jan Mourik.

Van Spijker Infrabouw aan de Pieter Mastebroekweg is in 1980 opgericht als specialist in de civiele betonbouw en is uiteindelijk uitgegroeid tot een aannemer die complete multidisciplinaire infraprojecten realiseert waarbij de innovatieve realisatie van de civiele kunstwerken een belangrijke rol speelt. De projecten omvatten onder meer infrastructuur, bruggen, viaducten, onderdoorgangen en geluidsschermen.

Van Spijker heeft recent nog mooie projecten gedaan zoals de renovatie van station Velperpoort in opdracht van ProRail. Daarnaast was het plaatsen van een 51 meter lang en 17 meter breed viaduct over de N34 bij Emmen-West een waar huzarenstukje.

Alfred van Spijker vertelt vol trots: „Mourik is een gezond en innovatief familiebedrijf. Onze culturen passen goed bij elkaar. Samen staan we sterker om slimme oplossingen te bedenken om ondanks de stikstofuitdaging mooie projecten in de wacht te slepen.”