Van de 61 Drentse vaccinatiestraten gebruikt de GGD nu de helft. Lees hier waarom. (Zodra er genoeg vaccins zijn, gaat de priklocatie in Meppel open)

De Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD) in Drenthe heeft donderdag de 100.000e prik gezet sinds het openen van drie vaccinatielocaties in Drenthe. Toch wil de GGD maar wat graag sneller vaccineren. Aan het aantal teststraten en voldoende mankracht zal het in ieder geval niet liggen.

De vaccinatielocatie in Meppel is ingericht en wacht op vaccins.

De vaccinatielocatie in Meppel is ingericht en wacht op vaccins. Foto: Daan Prest

De GGD Drenthe dient momenteel 15.000 tot 17.000 vaccinaties per week toe. Dat doet men op de vaccinatielocaties in Assen, Emmen en Hoogeveen. Toch wil de GGD liever ‘plankgas’ geven, maar dat lukt nog niet. Regionale GGD’s zijn afhankelijk van het aantal vaccins dat geleverd wordt en de bijbehorende instructies van de Rijksoverheid. „We zitten op die ruime 15.000 vaccinaties per week, maar met onze faciliteiten en medewerkers staan we in de startblokken om 60.000 vaccinaties per week toe te dienen in Drenthe”, vertellen Bart Raaijmakers (GGD) en Linda van der Heide (Veiligheidsregio Drenthe).

Helft van vaccinatiestraten niet in gebruik

Nieuws

menu