Veel belangstelling voor bewonersbijeenkomst bij biomassacentrale in Meppel. Wethouder: 'Coöperatie oprichten die belangen van de bewoners vertegenwoordigt'

„Er was veel onduidelijkheid, we werden van het kastje naar de muur gestuurd. Het kostenplaatje was en is hoog en we hebben veel problemen gehad.”

Veel belangstelling om een kijkje te nemen bij de biomassacentrale in de Nieuwveense Landen.

Veel belangstelling om een kijkje te nemen bij de biomassacentrale in de Nieuwveense Landen. Foto: Frens Jansen

Twee inwoonsters van Nieuwveense Landen staan net buiten de biomassacentrale ten noorden van Meppel. Een medewerker van Croonwolter&dros heeft hen even daarvoor een uitgebreide uitleg gegeven over de werking van de duurzame warmtelevering aan het warmtenet in de wijk. „We wonen hier allebei al sinds 2015, zijn aangesloten op het warmtenet, maar nog nooit hier binnen geweest.”

Pioniers

De technische uitleg is zeker niet de enige reden dat ze zaterdag de informatiebijeenkomst van MeppelEnergie, de gemeente Meppel en Croonwolter&dros bezoeken. Als pioniers van de wijk zagen zij de energielevering met vertrouwen tegemoet. Alles leek in kannen en kruiken, maar uiteindelijk was het verhaal vooraf volgens hen mooier dan de uitwerking. „We hebben niets te maken met gas, maar zijn toch afhankelijk van de gasprijs. Dat hadden we niet verwacht. De rekening is met 40 euro per maand omhoog gegaan”, aldus de bewoonster van Binnenwerk. „Ik kwam uit een flinke jaren zeventig-woning en dit hier zijn toch echt geen villa’s.”

Nieuws

menu