Veldboom Vastgoed bruist van de ideeën voor beeldbepalend pand aan Werkhorst. 'Een gebouw met veel kwaliteiten; biedt meer dan het traditionele kantoorhokje'

Het Groningse vastgoedbedrijf Veldboom Vastgoed bruist van de plannen voor het beeldbepalende pand aan de Werkhorst 36-40 in Meppel. Het gebouw - waar onder meer Hogenkamp Advocaten, Terra en Noorderboog gevestigd zijn - is sinds begin dit jaar in handen van het vastgoedbedrijf. „Een pand met veel kwaliteiten in een ruimtelijk omgeving”, zegt projectontwikkelaar Frederik Brands van Veldboom Vastgoed.

Projectontwikkelaar Frederik Brands op locatie Werkhorst 36 te Meppel.

Projectontwikkelaar Frederik Brands op locatie Werkhorst 36 te Meppel. Foto: Wim Goedhart

Het is een bewolkte middag wanneer projectontwikkelaar Brands het gebouw aan de Werkhorst binnenstapt. Hij neemt plaats aan een een tafel en begint enthousiast te vertellen over het pand: „Dit is een gebied dat vol in ontwikkeling is”, zegt hij. „Recentelijk zijn er vlak achter dit gebouw nog nieuwbouwwoningen gerealiseerd”. Vervolgens kijkt hij door het raam naar buiten en wijst met zijn vinger naar het voormalig lts-gebouw: „En daar gaat er op termijn natuurlijk ook nog een keer het een en ander gebeuren. Het is gewoon echt een mooie omgeving, wat ruimtelijk is opgezet en veel kansen biedt.”