Volgend jaar huisvest Veldhuis Media zich in de drukkerij, waar nu nog Drukkerij Wilco zit.

Veldhuis Media groeit verder in Meppel. Het oppervlak van de productievloer wordt bijna verdubbeld en er worden ook meteen twee nieuwe drukpersen in gebruik genomen

Volgend jaar huisvest Veldhuis Media zich in de drukkerij, waar nu nog Drukkerij Wilco zit. Foto: Frens Jansen

De verhuizing van Veldhuis Media naar het pand van drukkerij Wilco aan de Eekhorstweg in Meppel betekent een flinke uitbreiding voor de drukkerij uit Raalte. De nieuwe locatie kent een productievloer van ruim 8300 vierkante meter, terwijl het bedrijf nu slechts 4200 vierkante tot zijn beschikking heeft.

De 94 werknemers van Veldhuis Media kunnen meeverhuizen, er wordt rekening gehouden met groei van de werkgelegenheid. Op de nieuwe locatie wordt direct uitgebreid met extra drukcapaciteit. De aanschaf van twee nieuwe 8-kleuren drukpersen is onderdeel van een fors investeringsprogramma. De drukkerij wil in 2022 met zijn 37 druktorens in het B-1 formaat in het nieuwe onderkomen zijn specialisme in de markt verder uitbreiden en vormgeven.

Veldhuis Media startte negentien jaar geleden startte als kleine drukkerij met dertien medewerkers aan de Kaagstraat in Raalte. In de achterliggende jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een van de toonaangevende moderne grafische bedrijven in Nederland. Met het specialisme op het gebied van brochures, magazines, catalogi, boeken en boekachtige producten, veelal met een periodiek karakter, heeft het bedrijf nu een omvang bereikt waarbij de huidige huisvesting te krap is geworden voor verdere groei.

Voldoende kansen

Omdat het bedrijf voldoende kansen en mogelijkheden ziet verder te groeien in het specialisme in haar markt heeft de directie besloten het succes van Veldhuis Media verder te ontwikkelen op een andere locatie in een andere gemeente. Vorige week zijn alle 94 medewerkers op de hoogte gebracht van de plannen.

Het bedrijf zet de verhuizing in vanaf januari 2022, vanaf dat moment wordt de bedrijfsvoering vanuit Meppel voortgezet. In Meppel is een bedrijfspand gevonden dat zeer geschikt is voor een drukkerij-binderijbedrijf. Veldhuis Media trekt in het pand waar nu nog Drukkerij Wilco zit. Laatstgenoemde vertrekt echter uit het pand per 31 december. Drukkerij Wilco verplaatst haar activiteiten naar Amersfoort.

Het pand heeft voldoende infrastructuur om als drukkerij weer verder te kunnen groeien. Veldhuis Media verhuisde zijn activiteit in 2008 al eens vanwege groeimogelijkheden, toen nog binnen de gemeente Raalte en is nu toe aan een volgende stap.

Werkgelegenheid

De werkgelegenheid voor alle 94 medewerkers in de onderneming staat niet onder druk. Het bedrijf ziet graag alle medewerkers op de nieuw locatie verschijnen om verder te bouwen. De werkgelegenheid op de nieuwe locatie zal in de komende jaren verder groeien.

Wethouder Henk ten Hulscher: „Het feit dat Veldhuis Media zich in Meppel gaat vestigen, is goed nieuws. Het is een positieve impuls voor de werkgelegenheid. De gemeente Meppel heeft de sterkste lokale economie in Drenthe; dat maakt dat Meppel een goede plek is voor bedrijven om zich te vestigen. Het feit dat Meppel een rijke drukhistorie kent en er een bedrijf naar Meppel komt in die sector, maakt het plaatje compleet.”