Verhuizing politiebureau: zelfde service en faciliteiten, evenveel auto’s en agenten (alleen andere locatie)

Het politiebureau aan de Eendrachtstraat in Meppel. Daan Prest
Een onrustig stapweekend in Meppel, met veel aanhoudingen. De reacties op dit nieuws gaan al heel snel over de verhuizing van het politiebureau. Of zoals sommigen het noemen het ‘sluiten’ van het politiebureau.
„Ik kan met een redelijke mate van zekerheid zeggen dat het politiebureau aan de Eendrachtstraat weggaat”, vertelt de burgemeester. Het idee is om het bureau te vestigen in het stadhuis, zo’n 300 meter verderop. „Van minder agenten of minder politieauto’s is geen sprake”, bevestigt Korteland.
Invulling
Hoe het ‘politiebureau’ in het stadhuis eruit komt te zien is nog onbekend. Wanneer de verhuisdozen in de verhuistruck gaan is eveneens onbekend. „Ik hoop dit jaar met een voorstel te komen aan de gemeenteraad.” Het is het meest concrete over de tijdsplanning. „Het is tekenen, rekenen, tekenen, rekenen.”
Om de politie te huisvesten in het stadhuis is een verbouwing nodig. Dat kost geld en daar moet de gemeenteraad mee akkoord gaan. De gemeente betaalt de verbouwing van het stadhuis - dat overigens niet meer mag gaan kosten dan de opbrengsten van de huur van de politie. „Het gaat veel tijd vragen”, verwacht Korteland. „Het gaat om de backoffice die moet verhuizen, tot aan het koffiezetapparaat. Maar we moeten ook kijken naar een invulling voor pasjes.” Invulling over cellen is ook nog niet bekend en gaat nog onderzocht worden.
En waar het politiebureau in het stadhuis komt? „Of dat nu op de eerste, tweede of derde verdieping is. Dat maakt mij echt niet uit.”
Efficiënter
De verhuizing van het politiebureau heeft een praktische reden. „Er zijn te veel meters ongebruikt”, verklaart Korteland. Zonde van geld. „In het stadhuis hebben we nog wel wat ruimte over. De ruimtes gaan effectiever worden gebruikt. Dat klinkt mij als een goede deal.”