Verkoop broodjes falafel vanuit de kiosk op het Kerkplein. 'Onze boodschap is dat het oké is een keer vegetarisch te eten'

De kiosk op het Kerkplein. Foto: Smits creatieve teksten

Lukas Groenewold uit Uffelte start in de kiosk op het Kerkplein in Meppel met de verkoop van broodjes falafel. Hij doet dit onder de naam Cicero.

In Leeuwarden stond hij vorig jaar van juni tot en met september op de markt om zijn product uit te proberen. Na geslaagde reacties besloot hij een uitgiftepunt dichterbij huis te zoeken. Zijn oog viel op de kiosk in hartje Meppel. In april kocht hij de locatie.

„Falafel heeft de reputatie droog te zijn”, zegt Groenewold over het vegetarische product. „Ik bereid het zodanig dat het voor iedereen toegankelijk is. Het broodje met falafel, groente en saus moet als geheel kloppen. Ik besteed er veel aandacht aan. Het gaat om kwaliteit. Onze boodschap is dat het oké is een keer vegetarisch te eten.”

De 28-jarige Groenewold heeft een koksopleiding gedaan en werkte de afgelopen periode bij Restaurant Bovenmeester in Steenwijk. De planning is dat de kiosk, na twee jaar gesloten te zijn, woensdag opengaat. „Ik ben ervan overtuigd dat het goed gaat lopen.”

Nieuws

Meest gelezen

menu