Verrijzen er in Nieuwveense Landen in Meppel 25 small villa's?

Wethouder Robin van Ulzen en Ewald Spijker en Jan Heddema van HESP projectontwikkeling hebben woensdag een intentieovereenkomst getekend over de realisatie van 25 small villa's.

Wethouder Robin van Ulzen en Ewald Spijker en Jan Heddema van HESP projectontwikkeling hebben woensdag een intentieovereenkomst getekend over de realisatie van 25 small villa's. Foto: Daan Prest

Meppel krijgt mogelijk 25 small villa’s in de wijk Nieuwveense Landen.

Wethouder Robin van Ulzen en Ewald Spijker en Jan Heddema van HESP projectontwikkeling hebben woensdag een intentieovereenkomst getekend. Hierin worden afspraken vastgelegd die zijn gemaakt over de mogelijke realisatie van het woonconcept small villa’s.

Een small villa is een landelijk gelegen kleine volwaardige vrijstaande woning. Het thema in Nieuwveense Landen wordt wonen in het bos.

De initiatiefnemers van HESP ontwikkeling: „Met de ontwikkeling van small villa’s beogen we nagenoeg energieneutrale woningen te bouwen. We houden rekening met recente ontwikkelingen zoals onder meer thuiswerken, minder spullen, een kleinere voetafdruk en minder woonzorgen.”

De gemeente Meppel en HESP gaan in de komende periode de plannen verder uitwerken