Verwachte drukte in dierentehuis met coronahuisdieren blijft uit. 'Wij waren er wel bang voor'

„Wij merken gelukkig niets van het corona-effect”, zegt Alwin Tol, beheerder Provinciaal Drents Dierentehuis Beilen, over de afgelopen twee maanden.

'Wij merken gelukkig niets van het corona-effect'

'Wij merken gelukkig niets van het corona-effect' Foto: Ron de Vos

In coronatijd zijn er veel honden, konijnen en kittens aangeschaft. Nu weer meer mensen naar kantoor gaan, willen meerdere eigenaren van hun huisdier af. Volgens Stichting Verhuisdieren zouden baasjes zich in de coronaperiode hebben verkeken op de verantwoordelijkheid waar ze voor kozen.

Vakantie

Tijdens de vakantieperiode worden er gemiddeld meer dieren op straat gedumpt of naar het asiel gebracht. Voor de eigenaren van dierenasiels nog meer reden om zich zorgen te maken.

Tol maakte zich al eerder zorgen over de zomermaanden. „Begin juli werden we vaker gebeld over kittens die geen nieuw huis konden vinden, maar ook over jonge honden waar problemen mee zijn. Deze zijn aangeschaft in het coronajaar. Eigenaren lopen nu tegen opvoedproblemen aan. Gezien het toegenomen aantal vragen hadden wij meer extra jongen honden en kittens verwacht. Daarom hielden wij voor juli en augustus ons hart vast”, vertelt Tol.

De verwachte drukte bleef uit en dat is goed nieuws: „We waren bang voor een enorme stijging. Maar hier is gelukkig niets van te merken. Eigenlijk is het nu net zoals voor de coronapandemie.” Hoewel de vakantie voor velen nog niet voorbij is, verwacht Tol niet dat het aantal dieren in het dierentehuis zal toenemen.