Vier mensen laten zich dopen in de Reest in het Wilhelminapark in Meppel. Gideon (12): 'Het voelt een beetje alsof ik naast Jezus in de Jordaan sta'

In de Reest in het Wilhelminapark in Meppel zijn vier mensen gedoopt voor de Baptistengemeente Meppel. Het evenement is in overleg met de gemeente Meppel georganiseerd.

Gideon Riemersma liet zich dopen in de Reest.

Gideon Riemersma liet zich dopen in de Reest. Foto: Leo de Harder

„Dit is een van de eerste evenementen in Meppel die in de open lucht plaatsvindt”, zegt Peter de Jonge, oudste van dienst, die de aanwezigen oproept om de basisregels voor corona in acht te houden. „Het is heel lang geleden dat we met zoveel broers en zussen samen mochten zijn. En dan ook nog op deze mooie locatie aan de Reest, om samen feest te vieren.”

Het is feest voor de baptistengemeente, omdat er vier leden worden gedoopt. Terwijl de ooievaars op het nest toekijken, worden Jarno Hessels, Margreet van Enk, Jochem Schaab en Gideon Riemersma gedoopt door Peter de Jonge en voorganger Johan Otten.

‘Ik wilde Jezus achterna gaan’

„Ik ben twee jaar geleden begonnen met nadenken over dopen”, vertelt de 12-jarige Gideon, de jongste van de vier die gedoopt worden. „Ik begon vragen te stellen en mij erin te verdiepen. Ik kreeg als tip om de Bijbel te lezen. Dan lees je vanzelf wat God over je wil zeggen.” Dat is hij dus gaan doen. Toen hij begon met lezen, had hij alleen nog het gevoel van lezen. „Maar ik ging door.” Thuis werd er aan tafel gesprekken gevoerd over de Bijbel lezen en hoe God met je praat.”

Bij Gideon kwam steeds het verhaal van Johannes de Doper naar voren, en de duif die op Jezus landde. „Steeds meer kreeg ik het gevoel en verlangen dat ik Jezus achterna wilde gaan. Ik wilde mij ook laten dopen.” Vorig jaar wilde hij zich eigenlijk al laten dopen, maar door corona waren er geen kerkdiensten. „Daarom ben ik nu extra blij dat het nu mag. Het voelt een beetje alsof ik naast Jezus in de Jordaan sta, terwijl hij zich laat dopen.”

Rust in het leven

De 56-jarige Margreet laat zich ook dopen. „Een hele belangrijke stap in mijn geloof.” Ze zegt helemaal niet grootgebracht te zijn met het geloof. „Ongeveer twee jaar geleden is mijn hart geraakt door Jezus. Ik worstel al een hele tijd met mijzelf en zat in de ziektewet. Door te geloven ben ik eindelijk thuisgekomen en heb ik rust in mijn leven gekregen.