Vijftig jongeren uit Meppel stappen komende weken in maatschappelijke diensttijd. 'Actief bezig zijn én iets voor anderen betekenen'

Vijftig jongeren uit Meppel zetten zich acht weken lang in voor de samenleving onder de noemer maatschappelijke diensttijd. Het project is maandag 31 mei gestart en de jongeren gaan verdeeld over vijf projecten aan de slag. „Insteek is om de coronagevolgen onder jongeren te beperken. Jongeren kunnen zo actief bezig en iets voor anderen betekenen”, legt projectleider Latisha van Halen van Welzijn MensenWerk uit.

1ste rij van links naar rechts: Aïda Scholing, jongere projectleider van Sport Allee en Latisha van Halen, projectleider MDT; 2de rij (op bankje) van links naar rechts: Jolien Horstede, jongere projectleider Cement en Maud Bolding, jongere projectleider Jongerenwerk (Welzijn MensenWerk) en 3de rij (achter de bank) van links naar rechts: Myrthe Lugtmeier, Jongerenwerk Welzijn MensenWerk en Nadira Wisselink jongere projectleider Jongerenwerk (Welzijn MensenWerk).

1ste rij van links naar rechts: Aïda Scholing, jongere projectleider van Sport Allee en Latisha van Halen, projectleider MDT; 2de rij (op bankje) van links naar rechts: Jolien Horstede, jongere projectleider Cement en Maud Bolding, jongere projectleider Jongerenwerk (Welzijn MensenWerk) en 3de rij (achter de bank) van links naar rechts: Myrthe Lugtmeier, Jongerenwerk Welzijn MensenWerk en Nadira Wisselink jongere projectleider Jongerenwerk (Welzijn MensenWerk). Foto: Wim Goedhart

De maatschappelijke diensttijd in Meppel is een initiatief van de gemeente Meppel, Welzijn MensenWerk en Sport Drenthe. Het project is aangedragen bij ZonMw - de organisatie die subsidie verleent voor maatschappelijke diensttijd - én goedgekeurd. Na een voorbereiding van vier weken, is deze week het echte werk begonnen. De jongeren gaan, in groepen van negen deelnemers en één jongerenprojectleider, aan de slag bij vijf verschillende organisaties. „Het gaat om jongeren tussen de 14 en 27 jaar uit Meppel, of met een directe band met Meppel. Ze zijn er zo’n vier uur per week mee bezig”, vertelt Latisha van Halen. „In totaal 32 uur. Ze krijgen na afloop ook een certificaat voor deze maatschappelijke diensttijd en dat staat goed op je cv.”

Waardevolle projecten

Nieuws

menu