Villa Kalkoven in Meppel is officiële trouwlocatie. 'We kunnen bruidsparen het hele pakket aanbieden'

Villa Kalkoven in Meppel is een officiële trouwlocatie.

Villa Kalkoven in Meppel is een officiële trouwlocatie. Foto: Wilbert Bijzitter

Een mooie tuin, een prachtig oud pand. Ruimte voor de ceremonie, het aansnijden van de taart en daarna de voetjes van de vloer in de feestzaal. Bruidsparen kunnen voortaan voor het complete pakket terecht aan de Steenwijkerstraatweg in Meppel. Villa Kalkoven is een officiële trouwlocatie geworden.

Eigenaren Stefan Hoekstra en Thijs de Lange zijn er blij mee. „De wens om een officiële trouwlocatie te worden is er al heel lang”, vertelt Hoekstra. „We bieden hier het totaalpakket. We hebben een prachtig oud pand, een grote tuin aan het water, ruimte voor veel gasten en we kunnen natuurlijk alles voor het diner verzorgen. Bij slecht weer is er altijd de mogelijkheid om uit te wijken naar binnen.”

Goedgevulde trouwagenda

De trouwagenda is goed gevuld. „De bruiloften die vanwege corona niet door konden gaan, zijn allemaal verschoven naar het komende seizoen. Vrijdag is altijd een populaire dag. Ook in het voorjaar van 2022 hebben we al veel bruiloften gepland staan. Ik zal niet zeggen dat we geen ruimte meer hebben in de agenda, maar we lopen wel al aardig vol.”

En dat zijn niet alleen aanvragen uit Meppel en omgeving. Bruidsparen komen van heinde en verre, zoals Haarlem, Groningen en Zeist. „Als je familie en vrienden door het hele land hebt, dan ligt Meppel prachtig centraal. En deze locatie is goed bereikbaar.”

‘We bieden het complete plaatje’

Villa Kalkoven heeft inmiddels al veel bruidsparen over de vloer gehad. Voor het officiële trouwmoment werd er steeds apart een aanvraag gedaan bij de gemeente. Dat is nu niet meer nodig.

„Dat gaan we breed uitdragen. Nu we een officiële trouwlocatie zijn, kunnen we ook opgenomen worden op vele websites. We bieden het totaalplaatje. We hebben partners die bijvoorbeeld de aankleding doen en de taart verzorgen. Wij bieden de ruimte, het diner en de catering. Samen met het bruidspaar nemen we dag door. We kunnen helpen, en ook sturen met al onze ervaring. We luisteren naar de wensen en stellen daar een mooi arrangement bij vast. We werken met goede en eerlijke lokale producten. De combinatie van een mooie locatie, goed eten en een fijne feestzaal, daar is veel behoefte aan.”