Visspeciaalzaak Marina verdwijnt uit straatbeeld van Meppel. Bedrijfsleider opent eigen viszaak in Zwartsluis

De viszaak aan de Prinsengracht in Meppel. Foto: Mediahuis Noord

Marina Meppel aan de Prinsengracht 4 sluit de deuren. De visspeciaalzaak is vandaag voor het laatst geopend.

Twee jaar lang zat de viszaak gevestigd in het pand aan de Prinsengracht. Bedrijfsleider Caroline Post (58) vind het jammer dat de deuren op slot gaan. „Dit is triest voor alle partijen, vooral voor de klanten. Je bouwt wat op en nu moet je afscheid nemen.”

De pandeigenaar heeft besloten om iets anders te gaan doen met de winkel. Wat dat precies is, kan hij nog niet zeggen: „We hebben een afweging gemaakt en zijn tot het besluit gekomen om voorlopig de deuren dicht te gooien. We hebben nog geen concrete plannen voor het pand, alles ligt nog open. We willen eerst dit goed afsluiten en dan kijken we verder.”

‘Lieve reacties van de klanten’

Twee jaar geleden opende Marina de deuren, met Caroline Post aan het roer. Ze is opgegroeid in IJmuiden en heeft „echt vissersbloed”. Haar vader werkte bij een haringgroothandel en ze ging regelmatig mee. Vanaf haar 15de heeft ze gewerkt bij verschillende viswinkels, in een slagerij en in de horeca. Nadat ze ervaring opgedaan had in verschillende vishandels in de regio, kon ze in Meppel terecht bij Marina. Iets wat ze met veel liefde heeft opgebouwd, en ook haar dochter werkt enkele uurtjes in de zaak.

„De klanten zijn teleurgesteld”, vertelt Caroline. „Dat begrijp ik heel goed. Ik krijg heel erg lieve reacties. Sowieso heb ik me in Meppel erg thuisgevoeld, klanten zijn altijd enthousiast en vinden het hier zo lekker schoon. Ja, ik ga dit zeker missen. Maar achter de wolken schijnt de zon. Ik ga voor mezelf beginnen. De viszaak in Zwartsluis, aan de Schoolstraat, kan ik overnemen. Op 1 januari krijg ik de sleutel en op 6 januari gaan we open, onder de naam ZeePost. Mijn dochter gaat met me mee.”

Caroline heeft er fiducie in dat ze de zaak in Zwartsluis tot een succes kan maken. „Ik heb ruim 40 jaar ervaring. En ja, het is een moeilijke tijd nu, maar ik weet zeker dat het me gaat lukken. Als ik dat hier kan, dan kan ik dat daar ook. De zaak in Zwartsluis zit gevestigd aan het pleintje met de supermarkt, de slager en groenteman, allemaal winkels met essentiële dienstverlening. Bovendien is de loop er al, dus ik hoef er alleen nog maar mijn eigen draai aan te geven.”

Nieuws

Meest gelezen