Volt-voorvrouw Marloes Kramer uit Meppel in debat bij NOS

Marloes Kramer-Hammenga Foto: Volt

Bekend gezicht op tv? Zou zomaar kunnen dat u dinsdagavond iemand herkent. Tijdens het NOS-programma ‘Nederland Kiest’ speelt de Meppelse Marloes Kramer-Hammenga een hoofdrol.

Kramer-Hammenga is de Drentse lijsttrekker van Volt tijdens de verkiezingen van de Provinciale Staten. Dinsdagavond gaat ze in een rechtstreekse uitzending in debat met Gert Harm ten Bolscher, haar evenknie van de SGP in Overijssel over het thema armoede.

De 42-jarige Hammenga-Kramer is geboren in het Groningse Bierum en werkt als coördinator Internationalisering bij de Provincie Groningen. „Ik geloof in het verhaal van Volt”, zegt ze met volle overtuiging. „We gaan voor een betere wereld. Hoe die eruit ziet? Een wereld waar welzijn boven welvaart gaat, waar iedereen veilig kan leven op een gezonde aardbol.”

Inzicht

De NOS probeert de kijker op de vooravond van de verkiezingen inzicht te geven in de standpunten van de partijen aan de hand van zes thema’s die zowel provinciaal als landelijk spelen. De thema’s worden geïntroduceerd met een korte video, waarna Simone Weinans in gesprek gaat met Kramer-Hammenga en Ten Bolscher. Daarna volgt nog een debat tussen landelijke partijleiders.

De uitzending op NPO 1 is dinsdag van 20.33 tot 22.09 uur.

Nieuws

menu