Voorverkoop voor eindejaarsvoorstelling Wakker Nijeveen gaat van start

Wakker Nijeveen. Persfoto

Nijeveen - De grote voorverkoop voor de eindejaarsvoorstelling van Wakker Nijeveen start aanstaande zaterdag, in dorpshuis de Schalle om 18 uur. Tot 20 uur kunnen kaarten gekocht worden.

De cabaretgroep Wakker Nijeveen heeft vanaf half september hard gewerkt aan een nieuwe Oliebollenconference. Inmiddels is het uitgegroeid tot een multimediaal spektakel met sketches en muziektheater, ondersteund door visuele middelen.

De eindejaarstraditie in Nijeveen is reeds met haar achttiende jaar bezig en de reeks voorstellingen wordt door ruim meer dan duizend belangstellenden bezocht.

De voorstelling van 2019 wordt in gespeeld op 29 en 30 december in de Schalle. Beide avonden is er een voorstelling om half 8 en om half 10. De middagmatinee op 29 december begint om half 3.

Grootste ramp

Dit jaar speelt Wakker Nijeveen de voorstelling Windstreken . De titel slaat op een van de grootste rampen die het veendorp ooit heeft getroffen: de storm in juni , waarbij het aantal statige eiken in Kolderveen meer dan gehalveerd werd. Verder kan een cabaretgroep uit een plattelandsdorp uiteraard niet om de boerenprotesten heen en is de kans groot dat er aandacht besteed wordt aan de internationale studenteninvasie. Ook worden er antwoorden en oplossingen gegeven op lokale politieke vraagstukken.

Daarnaast vindt de uitreiking plaats van de prestigieuze Sigaar. Deze is voor degene die in 2019 het meest heeft betekent voor Nijeveen en die Nijeveen op de kaart heeft gezet.