Vrienden van De Baander in Meppel versterken financiële basis van de stichting PGM. 'Alles gericht op de lach van cliënten'

Met de oprichting van de Vrienden van De Baander wil Stichting Paardrijden Gehandicapten Meppel (PGM) de financiële basis versterken. Het bevorderen van de paardensport voor mensen met een beperking richt zich zowel op het sportieve vlak als op de therapeutische waarde ervan. Alles is er volgens voorzitter Peter van Asselt op gericht een lach op het gezicht te krijgen van de cliënten. „Daar doen onze tientallen vrijwilligers het voor.”

Links wethouder Jaap van der Haar, rechts voorzitter Peter van Asselt van De Baander.

Links wethouder Jaap van der Haar, rechts voorzitter Peter van Asselt van De Baander. Foto: Ondertoon Media

De start van De Vrienden van De Baander werd maandag ingeluid door wethouder Jaap van der Haar. Hij wees, net als voorzitter Van Asselt, op de moeilijke periode tijdens de coronabeperkingen. Er werden geen lessen gegeven, waardoor de inkomsten uitbleven. De paarden moesten ondertussen wel worden gevoerd en de rekening van de dierenarts kon niet onbetaald blijven. Ook de instructeurs moesten worden doorbetaald. De stichting wist het hoofd boven water te houden dankzij de sponsors en een eenmalige forse bijdrage van de gemeente.

Nieuws

Meest gelezen