Vrijliggend fietspad langs de Reggersweg tussen Meppel en Staphorst klaar

Wethouder Robin van Ulzen van Meppel en wethouder Alwin Mussche van Staphorst troffen elkaar op de grens van beide gemeenten, op de nieuwe fietsbrug over de Reest. Foto: Daan Prest

Het vrijliggende fietspad langs de Reggersweg in Meppel en Staphorst is klaar. Wethouder Robin van Ulzen van Meppel en wethouder Alwin Mussche van Staphorst namen het fietspad woensdag 22 december symbolisch in gebruik door elkaar tegemoet te fietsen.

Ze troffen elkaar op de grens van beide gemeenten, op de nieuwe fietsbrug over de Reest.

Met de aanleg van het fietspad komt een lang gekoesterde wens in vervulling. Het Reestdal is een aantrekkelijk gebied voor fietsers en wandelaars. Door de aanleg van het pad kunnen bezoekers het Reestdal veiliger bezoeken. Ook zorgt het fietspad voor een veilige fietsverbinding tussen Staphorst en Meppel.

Het fietspad loopt vanaf het ziekenhuis in Meppel tot aan de uitkijktoren in de gemeente Staphorst. Begin september startte de aannemer met de werkzaamheden. De werkzaamheden zouden eigenlijk al in februari beginnen, maar een broedende ooievaar zorgde voor flink wat vertraging. In eerste instantie bleek er weinig ruimte te zijn voor het voet- en fietspad. Om toch voor enige ruimte te zorgen, moesten er diverse bomen worden gekapt. Zo moesten er populieren gekapt worden en hiervoor zijn zwarte elzen en lindes teruggeplaatst. Ook is er een fietsbrug geplaatst over de Reest naast de al bestaande brug voor auto’s. Het fietspad is aangelegd door beide gemeenten met financiële bijdrage van de provincies Drenthe en Overijssel.

Nieuws