Vrijwilligers in Meppel steken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet

Leden van de Lions werken tijdens NLdoet bij De Baander. Foto Hans van Velzen

Vrijwilligers in heel Meppel hebben vandaag een drukke dag. Velen doen mee aan NLdoet, een actie van het Oranjefonds. Tijdens de actiedag kunnen inwoners kennismaken met het vrijwilligerswerk en met diverse organisaties, door samen klussen aan te pakken.

Zo staken de leden van de Lions Meppel - Reestdal en de LEO Club Meppel de handen uit de mouwen bij de mooi wit besneeuwde De Baander PGM in de wijk Oosterboer en de Wieker Meule in de Wijk. Er werden hooiruiven gezaagd en gemaakt, er was divers timmerwerk te doen en er werd schoongemaakt in de frisse buitenlucht.

De Meppeler Muiters hebben het plan opgevat op het clubhuis aan de Cornelis Houtmanstraat te verbeteren door het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips. „We willen heel graag een goed en warm clubhuis, dat ook nog eens een degelijke uitstraling heeft”, aldus de Muiters. Door de weersomstandigheden konden de buitenklussen helaas niet doorgaan, maar binnen was ook genoeg te doen.

Scouting Meppel heeft het opruimen en opknappen van het buitenterrein, het schilderen van kozijnen van het gebouw en werkzaamheden aan zeilboten en sleper op het programma staan.

Ook het Leger des Heils heeft plannen voor deze klusdag. Het Leger wil een pergola die gaat zorgen voor een natuurlijke schaduwplek bij de bank zodat de bezoekers ook op warme en zonnige dagen kunnen genieten van het terras.

Jeu de Boulesvereniging Sur la Tete heeft het plan opgevat om een beukenhaag rondom het speelveld te planten. Daarnaast moet er een een voetpadje richting het speelveld worden aangelegd.

Nieuws

menu