Vroege Sint Maarten in de binnentuin van wooncomplex De Beemd in Meppel

Sint Maarten in de binnentuin van wooncomplex De Beemd. Foto: Martijn Bijzitter

De bewoners van wooncomplex De Beemd in Meppel werden donderdagmorgen verrast met een vroege Sint Maarten-optocht.

Eerst kwamen de 2-jarige peutertjes van Doomijn de senioren tijdens het koffie-uurtje verrassen. De dreumesen kwamen aanlopen met hun zelfgemaakte lampionnetjes en deden een poging om de bekende liedjes over Sint Maarten te zingen. Ze bezorgden bij iedereen een flinke glimlach op het gezicht en natuurlijk werd er meegezongen en getrakteerd op rozijntjes.

Even later was het de beurt aan de leerlingen van groep 1-2-3-4 van obs de IJsvogel. Zo’n 65 leerlingen kwamen per klas De Beemd binnengelopen. Ook deze leerlingen kwamen hun vrolijke, zelfgemaakte lampionnetjes laten zien aan de bewoners. Wat het nog extra fleurig maakte, was dat iedereen verkleed was. Het was toevallig ook Juffendag, en dan mag iedereen verkleed naar school komen.

De bewoners werden getrakteerd op verschillende liedjes over Sint Maarten en over de herfst, jong en oud zongen allemaal mee.

Het werd een gezellig feestje in het Wijkpunt Oosterboer en in de binnentuin van wooncomplex De Beemd. Het was een bijzondere ochtend en goed om te zien hoe Doomijn, obs de IJsvogel en Welzijn MensenWerk hun krachten samen bundelen om een mooie ochtend voor jong en oud te organiseren.

Nieuws

menu