Waar in Meppel hangt het nest van de Aziatische hoornaar? Naturalis vraagt hulp

Aziatische hoornaar. EIS Kenniscentrum Insecten en andere ongewervelden

De laatste weken worden er Aziatische hoornaars gezien in Meppel. De soort is een invasieve exoot en moet daarom bestreden worden.

Om het nest van de wespen te vinden vraagt het EIS, kenniscentrum voor insecten en andere ongewervelden, van het Naturalis Biodiversity Center in Leiden hulp van de inwoners van Meppel.

„De Aziatische hoornaar is een grote wesp, maar kleiner en donkerder dan de Europese hoornaar. De wesp wordt gevonden op fruit, rijpe druiven, voor honingbijkasten en op bloemen van passiebloem en klimop, maar ook in limonade-wespenvallen. De werksters komen uit een groot nest (tot 90 centimeter diameter), dat meestal hoog in een boom hangt”, zegt projectleider Theo Zeegers van het Kenniscentrum.

In opdracht van de provincie Drenthe is EIS Kenniscentrum Insecten op zoek naar het nest, dat vermoedelijk in de wijk Oosterboer hangt.

Denkt u een Aziatische hoornaar gezien te hebben in of rond de wijk Oosterboer? Maak dan een foto. Controleer of het geen Europese hoornaar of veldwesp is aan de hand van de kenmerken .

Dien tot slot de waarneming met foto (of beschrijving) in .

Nieuws

menu