Wassink Uitvaartverzorging in Meppel toont vernieuwde pand tijdens open dag

Wassink Uitvaartverzorging in Meppel toont vernieuwde pand tijdens de open dag. Foto: Aangeleverde foto

Wassink Uitvaartverzorging heeft haar uitvaartcentrum aan de Zomerdijk in Meppel volledig verbouwd. Nu de verbouwing is afgerond, heeft Wassink alles in huis. Naast sfeervolle ruimtes, eigen rouwauto’s en een kistenopslag, beschikt het Wassink-team nu ook over een ruimte om overledenen te kunnen verzorgen, een verzorgingskamer. Het bedrijf zet zaterdag 30 oktober de deuren open voor het publiek.

Van 09.30 tot 16.30 uur is iedereen welkom om het vernieuwde pand aan de Zomerdijk 9A te komen bekijken. “En te bewonderen, kun je gerust zeggen. Het uitvaartcentrum is prachtig geworden. En we hebben de verbouwing goed getimed, want volgend jaar bestaan we ook nog eens 25 jaar. Alle reden dus om juist nu een Open Huis te organiseren”, aldus Linda Bult, bedrijfsleidster en uitvaartbegeleidster bij Wassink Uitvaartverzorging.

Kijken en sfeer proeven

„Een flinke metamorfose”, noemt Linda het resultaat van de verbouwing. Daarmee is geen woord te veel gezegd, want het uitvaartcentrum is werkelijk compleet veranderd. De aula, koffiekamer, familieruimte en opbaarkamers; elke ruimte is smaakvol – en zichtbaar met liefde – vernieuwd en ingericht. „De nieuwe sfeer is warm, zacht en huiselijk. Precies wat we voor ogen hadden én wat wij nabestaanden willen bieden in ons uitvaartcentrum. En dat laten we nu graag en met trots zien tijdens ons open huis. We vinden het belangrijk om alle aandacht te besteden aan de laatste verzorging van de overledene. Wassen, kleden, make-up; dat kan nu allemaal in ons uitvaartcentrum. Indien gewenst samen met of in het bijzijn van de familie. Voor nabestaanden is het fijn om te weten dat deze mogelijkheid er nu is.”

Adviseurs beantwoorden elke vraag

Zomaar een afspraak maken met een uitvaartbegeleider voor een kennismaking of om vragen te stellen; die drempel is voor velen best hoog, zo weet Linda. „Laat staan om zomaar even binnen te wandelen om het pand te bekijken. Met het Open huis is de drempel weg. Iedereen krijgt de gelegenheid om binnen te wandelen, rond te kijken en vragen te stellen. Vragen over de mogelijkheden bij een afscheid, maar ook over bijvoorbeeld kosten en verzekeringen – tijdens het open huis zijn er adviseurs aanwezig om elke vraag te beantwoorden.”

Kijk voor meer informatie op www.wassink-uitvaart.nl .

Nieuws

Meest gelezen