Waterschapsfoto in nevelen gehuld | Meppelerdiep

In de serie Meppelerdiep speelt nostalgie een prominente rol. Actuele gebeurtenissen worden geplaatst tegen het decor van het verleden. Met foto’s van toen en nu. Vandaag: het schilderij van het waterschap is uit het zicht verdwenen.

Een van de grote waterschilderijen van Egge Baarveld hing in de entree van het voormalige waterschapskantoor op Blankenstein. Waar het kunstwerk zich nu bevindt, is onbekend.

Een van de grote waterschilderijen van Egge Baarveld hing in de entree van het voormalige waterschapskantoor op Blankenstein. Waar het kunstwerk zich nu bevindt, is onbekend. Foto: Archief Gerrit Russchen

Oud-dijkgraaf van waterschap Reest en Wieden Marga Kool spreekt van een bijzonder schilderij. Bij de start van Reest en Wieden was het een cadeau van een aantal gemeenten. Het ‘waterschilderij’ had als onderwerp ‘helderheid, beweeglijkheid en diepgang van water’ en maakte deel uit van een serie. De maker, kunstenaar Egge Baarveld, heeft veel werken verkocht aan waterschappen. Aan één schilderij werkte hij enkele maanden.

Nieuws