Watertechnologiebedrijf Ferr-Tech uit Meppel wint de WIS Award 2022

Ferr-Tech heeft de WIS Award 2022 gewonnen. Foto: Lucas Kemper

Ferr-Tech uit Meppel heeft woensdag tijdens de European Water Technology Week (EWTW) de WIS Award 2022 in ontvangst genomen. De prijs is een initiatief van de Water Alliance en werd uitgereikt door juryvoorzitter Cees Buisman.

Het bedrijf won de prijs met het vernieuwende product Ferraat(VI) in vloeibare vorm. Mede-eigenaar Judith le Fèvre nam de glazen waterdruppelbokaal in ontvangst. Aan de prijs is marketing-ondersteuning ter waarde van 10.000 euro verbonden.

De jury vond het door Ferr-Tech ontwikkelde product Ferraat (VI) de beste van de acht innovaties die waren genomineerd.

De WIS award wordt jaarlijks uitreikt aan een bedrijf met een opmerkelijke waterinnovatie. Ferraat(VI) staat wereldwijd bekend als het sterkste oxidatiemiddel voor de waterbehandeling van (industrieel) afvalwater. In tegenstelling tot veelgebruikte chemicaliën voor waterbehandeling, is ferraat(VI) milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. Tot nu toe was het niet mogelijk om ferraat(VI) stabiel en duurzaam te produceren, maar Ferr-Tech heeft een proces ontwikkeld waarmee ferraat(VI) stabiel en duurzaam wordt voor industrieel gebruik. Industriële processen worden zo duurzamer, energiezuiniger en circulair.

Ferr-Tech wil het winnen van de WIS Award vooral gebruiken om internationaal de marketing te ondersteunen. Het bedrijf heeft dan ook de ambitie de wereld te veroveren. Te beginnen in de VS, waar in 2023 een eigen fabriek zal worden gebouwd; maar ook een latere expansie naar het Midden-Oosten staat in de planning.

Nieuws

menu