Theaterprogrammeurs in Meppel en Steenwijk hebben een bizarre tijd achter de rug. 'We zijn wel weer aan wat succesjes toe'

De theaters zijn weer open. Tot tien uur ‘s avonds mogen bezoekers naar de voorstellingen. Het waren twee bizarre jaren voor Monique de Boer, programmeur van Rabotheater De Meenthe, en Natalie Straatman, directeur en programmeur van Ogterop. Drie lockdowns hebben ervoor gezorgd dat keer op keer de programmering op zijn kop ging. Het werd een lange periode van bellen, verschuiven, bellen, afwegen, bellen en mailen. Om moedeloos van te worden?

Monique de Boer druk aan het bellen.

Monique de Boer druk aan het bellen. Foto: Bert Middelbos

„Ja, leuk is anders”, zegt Monique de Boer. „Je probeert voorstellingen te verplaatsen zonder zeker te weten of de voorgestelde nieuwe datum wel door kan gaan. Je loopt niet alleen het risico dat je weer moet gaan schuiven, je moet tussendoor ook nog een nieuw programma in de steigers zetten. Het is passen en meten en omdat je dat steeds met de impresariaten moet regelen ben je werkelijk de hele dag aan het bellen en mailen. En net als je denkt dat je het een beetje op orde hebt gaan de theaters opnieuw op slot.”

Nieuws

menu