Wederom geweld bij woning Ceintuurbaan in Meppel. Politie heeft zaak in onderzoek

Aan de Ceintuurbaan in Meppel, op hetzelfde adres waar twee weken geleden een zware mishandeling plaatsvond, zijn woensdagavond de ramen van de voordeur ingegooid. De politie was met meerdere auto’s ter plaatse, maar heeft niemand aangehouden.

Aan de Ceintuurbaan heeft woensdag een incident plaatsgevonden bij dezelfde woning als twee weken geleden.

Aan de Ceintuurbaan heeft woensdag een incident plaatsgevonden bij dezelfde woning als twee weken geleden. Foto: Aangeleverde foto

Bij de geweldpleging is niemand gewond geraakt. De politie heeft de zaak in onderzoek en zoekt uit of er een verband is tussen beide zaken.

„Ik heb woensdagavond enkele jongens weg zien rennen”, vertelt een bewoner die aan de overkant van de Ceintuurbaan woont. „Dat heb ik ook aan de politie verteld.” Op de avond van 21 augustus, toen het voor de eerste keer raak was aan de Ceintuurbaan, heeft hij niets zien gebeuren.

‘Dit gaat lekker zo’

Woensdagavond vond het incident rond 20.45 uur plaats, twee weken geleden was het later op de avond dat de hulpdiensten zich meldden op dit adres. „Die zaterdagochtend kwam de politie bij mij aan de deur om te vragen of ik iets had gezien. Dat was niet zo. Ik woon hier nu anderhalve maand. Dit gaat lekker zo!”

Een eindje verderop geeft een bewoonster haar bloemetjes water en haalt een zeem over het raam. Ze vertelt wat ze woensdagavond zag: „Mannen belden aan en klopten op de deur. Er werd niet opengedaan en vervolgens trapten ze tegen de ruiten. De politie was er snel. Ik denk als ze de sirenes niet hadden aangehad, ze hen hadden gepakt. Nou, zo gebeurt er nog eens wat. Maar nee, het is natuurlijk helemaal niet leuk. Verder is het hier altijd rustig. We hebben niet zoveel contact met de buren en spreken elkaar niet zoveel.”

Gesprek van de dag

In de Borneohof, gelegen vlak achter de Ceintuurbaan, werd er afgelopen week flink gesproken over het geweld van veertien dagen geleden. „Toen ik woensdagavond weer allemaal politie zag, dacht ik: het zal toch niet weer zo zijn?”, aldus een bewoonster. „Nou, wel dus, bij dezelfde woning. Twee weken geleden ben ik toen ik het hoorde de Ceintuurbaan opgelopen. Toen schrok ik wel dat er allemaal politie stond en ook nog een ambulance. De volgende ochtend zat er een man met hechtingen in zijn gezicht op het paaltje voor de woning. Op zijn kleren opgedroogd bloed. Hij mocht er niet in, want de recherche deed onderzoek in het huis.”

Sinds woensdagavond is alles potdicht bij de woning. „Dat was anders nooit zo. Ik maak me wel ongerust”, vertelt ze. „Het is een trieste zaak. Ik weet wel, het is overal een bende, maar het lijkt nu wel steeds dichterbij te komen. Je zou bijna zeggen: hier steekt meer achter.”