Week van gebed in Meppel wijst op het licht in het duister

Week van gebed. Foto: Wilbert Bijzitter

Tijdens de week van gebed staan christenen vanuit de hele wereld stil bij de ster van Bethlehem. Een licht dat schijnt in het duister en de weg wijst naar Jezus.

De jaarlijkse gebedsweek vindt plaats van 16 tot en met 23 januari. Christenen in de hele wereld komen in de week van gebed samen om te bidden voor eenheid, de wijk en de wereld. Het thema is licht in het duister.

Ook in Meppel zijn er interkerkelijke gebedsbijeenkomsten en gebedswandelingen. Er worden aanpassingen gedaan als dit vanwege coronamaatregelen nodig zal zijn.

Bij de Afhaalkerk achter de Kameel is een soort expositie rond het thema. Bezoekers kunnen hier in stilte bidden. Bij de Afhaalkerk start ook de eerste bijeenkomst op zondag 16 januari om 19.30 uur in de tuin van De Kameel, aan Zuideinde 31.

In Meppel worden de gebedssamenkomsten gecoördineerd door Missie in Meppel, het platform van kerken en gemeenten. Op donderdag 20 januari is er om 10.00 uur een bijeenkomst in de Hoeksteen, Vledderstraat 7. Op dinsdag en woensdag zijn er gebedswandelingen door verschillende wijken van Meppel.

Donderdag 20 januari is er in de buurthuiskamer van het Leger des Heils om 19.30 uur een avond met zang, gebed en eventueel een wandeling door het centrum van Meppel. De gebedsweek eindigt met een dienst op zondag 23 januari om 19.00 uur in de Vrije Evangelische Gemeente aan de Julianastraat 32. Alle bijeenkomsten duren ongeveer een uur.

Het programma van de hele week is hier te vinden.

Nieuws

menu