Weer een woninginbraak in Meppel, nu aan de Reestlaan; politie zoekt getuigen

Weer een woninginbraak in Meppel. ANP

De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben wat te maken heeft met een woninginbraak aan de Reestlaan in Meppel.

Bij één van de seniorenwoningen werd een raam geforceerd. De verdachte is mogelijk over het platte dak bij het raam gekomen. De inbraak vond plaats tussen maandagmiddag 17.30 uur en dinsdagochtend 11.00 uur.

Meppel werd vorig jaar geteisterd door een inbraakgolf. Van februari tot mei kwamen er 51 meldingen binnen van woninginbraak of poging daartoe. In december laaide het weer op; toen kwamen er negen meldingen binnen. De meeste vonden plaats in het centrum van Meppel, waar vijf keer werd ingebroken. In de Koedijkslanden sloegen dieven eerder al, in november, zes keer hun slag.

In heel 2022 registreerde de politie in de gemeente Meppel 136 woninginbraken, terwijl dat een jaar eerder nog 26 waren. Centrum (44), Koedijkslanden (43) en Oosterboer (30) waren de koplopers.

Begin januari werden twee Meppelers van 21 aangehouden. Zij zijn in ieder geval betrokken bij een inbraak die eind augustus, begin september plaatsvond, aldus de politie. De zaak is nog in onderzoek.

Nieuws

menu