Weet u al de weg op de websites van de overheid en de gemeente?

Internetcursus van Seniorweb. Ebel Zandstra

Nijeveen - De overheid regelt tegenwoordig steeds meer zaken via het internet. Om hier de weg in te vinden biedt bibliotheek Meppel in samenwerking met Seniorweb Meppel de cursus ‘Aan de slag met je Digid’ aan.

Deze cursus is voor iedereen gratis toegankelijk. U hoeft dus geen lid te zijn van de Bibliotheek. Tijdens de 1e bijeenkomst ontvangt u een cursusboek.

Cursus ‘Aan de slag met je Digid’

U doet, met maximaal 6 cursisten, onder begeleiding van docenten, stapsgewijs ervaring op met een aantal belangrijke websites, o.a.:

de website van de gemeente Meppel. Bijvoorbeeld: Hoe maak ik een afspraak? Hoe vraag ik een nieuw paspoort aan?

de belastingdienst

de website van het UWV online

mijnsvb.nl, mijnoverheid.nl, het werken met een DigiD

Aanmelden

Woensdagochtend 28 november (van 10.00 tot 12.00 uur) start de eerstvolgende cursus in dorpshuis De Schalle in Nijeveen. Eén cursus omvat vier bijeenkomsten, per week één, elk van twee uur. De overige cursusdata zijn: 5, 12 en 19 december. Na afloop van de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat. Er zijn laptops beschikbaar; een eigen laptop meenemen kan ook.

Aanmelden kan door het invullen van het formulier Digisterker/Aan de slag met je Digid op www.bibliotheekmeppel.nl. Scroll naar beneden voor ‘agenda’.

Wilt u eerst nog iets meer informatie? Kom langs of bel met 088 – 012 84 80.