Wegwerpluiers zorgen voor grote stapel afval. Tijd voor wasbare luiers? 'Het is het mooist als deze markt uit de niche komt'

Het aandeel luiers in het restafval lijkt de afgelopen jaren fors te zijn toegenomen. Uit steekproeven is gebleken dat een inwoner van de gemeente Meppel vorig jaar gemiddeld 20 kilogram aan luiers weggooide. In 2018 was dat nog 7 kilogram.

Wethouder Jaap van der Haar bracht een werkbezoek aan Nappy's.nl. Ilka van der Poel en Marco Vermeer geven een presentatie over het bedrijf, en over luiers.

Wethouder Jaap van der Haar bracht een werkbezoek aan Nappy's.nl. Ilka van der Poel en Marco Vermeer geven een presentatie over het bedrijf, en over luiers. Foto: Wim Goedhart

„Hoe kan dat eigenlijk”, vraagt Marco Vermeer zich hardop af. Hij is samen met zijn partner Ilka van der Poel eigenaar van Nappy’s.nl, een webshop in wasbare luiers. De webshop is gevestigd in Meppel, en wordt gerund vanuit een oude boerderij aan de Zegelhorstweg, in de buurtschap Nijentap. Ze hebben er rond de 5000 wasbare luiers liggen en nog tal van accessoires, die van daaruit worden bezorgd aan klanten door heel Nederland, België en Duitsland.

Nieuws

menu