Welzijn Mensenwerk presenteert zomermagazine voor jongeren in Westerveld en Meppel

Zomermagazine Welzijn MensenWerk. WMW

Welzijn MensenWerk heeft een uniek zomermagazine gelanceerd. Dit blad is bedoeld voor kinderen en jongeren in de gemeenten Westerveld en Meppel. Er staan ideeën in voor leuke zomeractiviteiten. Dingen die jongeren zelf kunnen uitvoeren, maar ook een aantal activiteiten die de welzijnsorganisatie voor hen organiseert deze zomer.

Helenni Tsirakos van Mensenwerk legt uit waarom dit magazine belangrijk is: „Vakantie is voor de meeste kinderen en jongeren een superleuke tijd, maar niet voor iedereen en niet de hele periode. De meeste jongeren zijn een deel van die lange vakantie gewoon thuis. Daar kan de verveling toeslaan, als de vrienden op vakantie zijn. Anderen gaan zelf niet op vakantie, bijvoorbeeld omdat er geen geld voor is, of omdat er iemand ziek is in het gezin.”

Dikke pret bij het maken

Het zomermagazine kent twee edities: een voor de basisschoolleeftijd en een voor jongeren vanaf 12 jaar. „Eén doel hebben we nu al bereikt”, lacht Helenni, „Dat we zelf ook dikke pret hadden bij het maken!” De beide edities staan vol met goeie grappen, spelletjes, creatieve uitdagingen, tips en nog veel meer. „Maar ook wel serieuze dingen hoor”, vertelt Helenni. „Bijvoorbeeld een opdrachtje waarmee je inzicht krijgt in de dingen waar jij energie van krijgt.” Achterin het magazine staan de nummers van de schoolmaatschappelijk werkers. „Dus als de lange zomer echt lastig is, dan mag je ons echt bellen!”

Het magazine is via het schoolmaatschappelijk werk uitgedeeld op scholen in Meppel en Westerveld. Jongeren die er nog niet een hebben, kunnen hem ophalen in Havelte bij de Veldkei en in Meppel bij het jongerenwerk.

Nieuws

menu