NS waarschuwt reizigers: mogelijk langer wachten op de bus. Werkzaamheden spoor tussen Zwolle en Meppel op 16 en 17 juli

Er rijden van 15 tot en met 23 oktober minder treinen en soms geen treinen tussen Meppel en Hoogeveen.

Er rijden van 15 tot en met 23 oktober minder treinen en soms geen treinen tussen Meppel en Hoogeveen. Foto: Marcel Jurian de Jong

ProRail begint in de nacht van vrijdag 15 juli op zaterdag 16 juli met werk aan het spoor tussen Zwolle en Meppel. De werkzaamheden duren tot maandagochtend 02.00 uur. Reizigers kunnen gebruikmaken van bussen.

ProRail vernieuwt het spoor tussen Zwolle en Meppel ter hoogte van Staphorst. Daarnaast werkt ProRail aan de fietstunnel bij de N340 tussen Dalfsen en Zwolle.

Treinreizigers kunnen, zaterdag 16 juli en zondag 17 juli, gebruik maken van de bus in plaats van de trein. Deze vertrekken aan de Zuidzijde van station Zwolle naar station Meppel en vanaf station Meppel naar station Zwolle. Vanaf maandagochtend vroeg rijden de treinen weer volgens dienstregeling.

NS meldt dat iedereen mee kan en dat er voldoende bussen zijn. De frequentie waarmee de bussen rijden kan NS door het huidige personeelstekort bij de busmaatschappijen helaas niet garanderen, daarom waarschuwt NS reizigers dat het wachten langer kan duren dan normaal. De extra reistijd kan oplopen van 30 tot 45 minuten.