Wethouder Ooststellingwerf Marcel Bos is kandidaat-wethouder van het CDA in Meppel

Marcel Bos, in momenteel wethouder in Ooststellingwerf. Foto: Aangeleverde foto

Marcel Bos is de kandidaat van het CDA voor een wethouderspost in Meppel. Tussen 2003 en 2018 was hij daar ruim 15 jaar beleidsambtenaar. Bos is momenteel wethouder van de gemeente Ooststellingwerf.

Als adviseur, griffier en leidinggevende heeft hij de verschillende kanten van de overheid leren kennen. Later was hij raadslid in Weststellingwerf en uiteindelijk dus wethouder in Ooststellingwerf.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 keert Henk ten Hulscher niet terug als CDA-wethouder. Hij verlaat de Meppeler politiek. Partijvoorzitter Wim van der Niet zegt dat er daarom werd gezocht naar iemand met feeling voor Meppel. Dat Bos bekend is met de stad en zijn functioneren in Ooststellingwerf zijn de redenen geweest om hem te benaderen.

Goed overleg

De beslissing om te stoppen in Ooststellingwerf is volgens Bos genomen in goed overleg met het bestuur van het CDA Ooststellingwerf. ,,Ik ben altijd van het open en eerlijke verhaal in het openbaar bestuur. Dat heeft me gebracht waar ik nu sta en biedt mij een kans naar een volgende stap in Meppel. Of het werkelijkheid wordt, zal blijken uit de verkiezingsuitslagen. Het CDA heeft zich in beide gemeenten als een stabiele bestuurderspartij getoond en dat zal de kiezer mogelijk herkennen”, aldus Bos.

Nieuws

menu