Wijkagenten: 'Verhuizing politiebureau naar stadhuis zien we met vertrouwen tegemoet'

Het politiebureau aan de Eendrachtstraat in Meppel. Foto: Daan Prest

Politieagenten van het team Meppel-Westerveld kijken uit naar de verhuizing naar het stadhuis in Meppel. „Persoonlijk vind ik het een perfecte locatie”, zegt Hans van Zalen, wijkagent van Meppel Centrum. „Ons gebouw aan de Eendrachtstraat is echt verouderd.”

Van Zalen beantwoordde woensdagavond samen met Erik Smit, wijkagent in de gemeente Westerveld, in een livestream op Facebook vragen van geïnteresseerden. De eerste vraag ging direct over de verhuizing van het politiebureau. „Er zijn echt grote structurele veranderingen nodig, wil je dit gebouw aanpassen. De gemeente heeft ons onderdak geboden”, zei hij. „Ik zal blij wezen als ik daar was.

De gemeente verwacht dat het 359.000 euro gaat kosten om het stadhuis aan te passen aan de behoefte voor de politie. Dat moet zich terugverdienen door de jaarlijkse huur die de politie gaat betalen: 63.000 euro.

Brandweerkazerne was niet geschikt

„Vorig jaar is er al een werkgroep samengesteld met collega’s, maar ook vanuit de politieleiding”, vertelt wijkagent Smit. Daarin zijn meerdere locaties besproken en onderzocht voor de verhuizing. Een daarvan was de brandweerkazerne, maar die was ongeschikt. Hij is dan ook blij met de keuze voor het stadhuis. „De verhuizing naar het gemeentehuis past binnen het beleid van de landelijke politie. Je ziet het in meerdere plaatsen, ook in Drenthe. Dus dat zien we met vertrouwen tegemoet.”

Nieuws

menu