Wijkplatform Koeberg gaat van start met speeltuintjes, aanlegsteigers, skatebaan en veel meer: 'Er is genoeg leuks te doen voor de Koedijkslanden en Berggierslanden'

Eigenlijk was wijkplatform Koeberg al een tijdje geleden begonnen. Woensdag vond de officiële start plaats van het wijkplatform. Maar dat is een formaliteit.

Annie Huisman neemt de voorzittershamer over van Joop Stokkers.

Annie Huisman neemt de voorzittershamer over van Joop Stokkers. Foto: Daan Prest

Speeltuinen, verkeer, skatebaan, aanlegsteigers en activiteiten. Het zijn zomaar vijf punten die voorzitter Annie Huisman benoemt waar het wijkplatform zich mee bezig moet houden de komende tijd. „Als we een stappenplan samenstellen kunnen we er de komende vijf jaar mee aan de slag”, grapt ze.

Toch is dit wel zo’n beetje wat het wijkplatform nu doet. Het platform komt voor het eerst samen voor een vergadering, en daarmee is het startsein gegeven voor wijkplatform Koeberg.

Nieuw leven

Het is de wederopstanding van het wijkplatform, dat in 2007 al werd opgericht. De laatste jaren lag het echter stil, na het vertrek van Jolanda Kuiper als voorzitter. Met de komst van Muriël Winter als nieuwe opbouwwerker en sociaal werker bij Welzijn MensenWerk, kreeg het wijkplatform een nieuwe impuls. En dus gaat het in de vergadering onder meer over de website, waar ook al jaren niets meer aan is gedaan.

Symbolisch draagt Joop Stokkers de voorzittershamer over aan Annie Huisman. Stokkers is zelf zeven jaar voorzitter geweest van Koeberg. Hij blijft zich voorlopig in het wijkplatform bezig houden. Daarnaast bestaat het platform uit Thijs Visser, Sandor Godefrooi, Madzy Madarbaks en dus voorzitter Annie Huisman. „We zijn nog altijd op zoek naar extra steun”, zegt Huisman. „Vooral uit de Berggierslanden. Dat moet ik nu nu nog alleen waarnemen.”

„Het wijkplatform zou eigenlijk een perfecte afspiegeling moeten zijn van de wijken”, voegt Muriël Winter toe. „Wij zijn nog op zoek naar jongeren en multicultureel.” Dat vindt ook Thijs Visser. „We moeten de verbinding zoeken met de jeugd”, waarbij hij ook het living lab aanhaalt waar hij bij betrokken is. In het living lab werken hbo-studenten van Windesheim in Zwolle samen met inwoners van de Koedijkslanden. De laatste keer ging het onder meer over een nieuwe hangplek voor de jeugd .

Aanlegsteigers in Berggierslanden

Er is genoeg te doen voor het wijkplatform weet voorzitter Huisman. „Het zou leuk zijn als er weer wat activiteiten worden georganiseerd in en voor de wijk. Daar willen we best over meedenken, en wellicht ook zelf wat organiseren om het op gang te helpen.” Ondertussen weten inwoners van de Koedijkslanden, Berggierslanden en Slingenberg het wijkplatform goed te vinden en dragen uiteenlopende suggesties aan. Enkele van deze punten komen in iedere wijk terug: speeltuintjes, groen en hondenpoep bijvoorbeeld.

Zelf heeft voorzitter Huisman ook wel wat ideeën, zoals aanlegsteigers in de Berggierslanden. „Vanwaar jongeren kunnen afspringen in het water of waarop vissers lekker kunnen gaan zitten om te hengelen.” En een actueel onderwerp in de Koedijkslanden is het skatepark bij Hesselingen. Dat is toe aan renovatie. „Dat is een vleeseter”, zegt Thijs Visser.

Wethouder Jaap van der Haar onderstreept het belang van de wijkplatforms en is blij dat er nu weer een actief is in de Koedijkslanden en Berggierslanden. „Als gemeente kunnen we niet meer zonder ze. Voor het maken van plannen hebben we ze honderd procent nodig. Zij weten als geen ander wat er speelt en kunnen het beste met de inwoners in gesprek.”

Dat is precies waarom Huisman zo blij is om in het wijkplatform te zitten. „Er is altijd wat te doen. Dat is het mooie van een wijkplatform. Samen maak je de wijk nog leefbaarder.” Muriël Winter sluit af: „We willen weer een bruisende Koeberg.”

Voor ideeën en suggesties én het aanmelden als lid van het wijkplatform is het platform te bereiken via teamdekoeberg@gmail.com