Winkels in Meppel doen mee aan Modewinkel Awards. 'Wij willen meer aandacht voor de lokale winkelier'

Anna Xqlusive-eigenaren Henk Hoogeveen en Anita de Witt.

Anna Xqlusive-eigenaren Henk Hoogeveen en Anita de Witt. Foto: Daan Prest

Lokale modewinkels verdwijnen steeds meer uit het straatbeeld. Daarom zijn de Modewinkel Awards in het leven geroepen. Anita de Witt, eigenaresse van Anna Xqlusive vindt het initiatief een goede zaak. „Vorig jaar waren wij modewinkel van het jaar, we willen nu onze titel verdedigen.”

„We doen mee vanwege een stukje naamsbekendheid”, vervolgt De Witt. „Maar natuurlijk ook voor de stad zelf. Met leuke lokale winkels trekken we mensen van buiten Meppel aan om hier een dagje te komen winkelen.’’

Met de Modewinkel Awards worden plaatselijke winkels weer op de kaart gezet. Zeven winkels in Meppel hebben zich hiervoor aangemeld. Dit zijn naast Anna Xqlusive, Reykjavik, Goodz for Fashion, Vriend Sneakers en Fashion, Donna Milano en Gerans. Winkels kunnen zich aanmelden tot 5 mei en vanaf 11 april kun je stemmen op je favoriete Meppeler winkel.

Veel mensen vinden het jammer dat lokale modewinkels met de opkomst van ketens en online winkels steeds meer uit het straatbeeld verdwijnen. „Wij willen meer aandacht voor de lokale winkelier en willen ondernemers een kans geven om zichtbaarder te worden”, vertelt Wilfred Romijn, initiatiefnemer van de Modewinkel Awards. „Daarnaast is er ook een maatschappelijk belang om lokale winkeliers te steunen. Zij zijn vaak sponsors van lokale sportclubs. Het is zonde als dit wegvalt dus willen we een tegengeluid bieden om zo plaatselijke winkels te behouden”

Modewinkels maken in de gemeente kans op een award voor de meeste stemmen en een award voor de hoogste waardering. Ze kunnen ook beide titels winnen. Voor de beste waardering kunnen mensen een cijfer geven op aspecten als de prijs-kwaliteitverhouding, het kledingaanbod en de klantvriendelijkheid.

Ook is er landelijk een winnaar met de meeste stemmen en een winnaar met de beste waardering. Op 13 juni is er een uitreiking in Utrecht.