Winkels van Big Bazar verkocht. Vakbond blij met werkgelegenheidsgaranties

Een vestiging van Big Bazar. Foto: Max van Gelder

Mirage Retail Group (MRG), het moederbedrijf van onder meer Blokker en Intertoys, verkoopt budgetwinkelketen Big Bazar. Die 135 filialen tellende keten sluit volgens het verkopende winkelconcern niet zo goed aan bij de eigen plannen om ook online verder te groeien. Big Bazar heeft ook vestigingen in Meppel en Steenwijk.

Big Bazar wordt overgenomen door BB Retail, dat is opgericht door ondernemer Heerke Kooistra, die veel expertise heeft op het gebied van inkoop en discount. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht.

MRG is voortgekomen uit de voormalige Blokker Holding en is met meerdere ketens een grote speler in de Nederlandse winkelstraten. Het concern werkt aan een beursgang, die volgend jaar moet plaatsvinden.

‘Verrassende verkoop 135 winkels uit MRG’

‘Dit zou ik toch een alsnog verrassende verkoop willen noemen. Destijds verwacht en dan toch niet, en nu uiteindelijk weer wel.’ Zo reageert bestuurder Martijn den Heijer van CNV Vakmensen op de vandaag bekend gemaakte verkoop van de Big Bazar-keten aan de BB-Retailgroep van Heerke Kooistra.

Den Heijer geeft aan het belangrijk te vinden dat er werkgelegenheidsgaranties zijn gegeven bij de verkoop van de 135 winkels die Big Bazar telt.

‘Dit betekent iets voor veel mensen omdat er nu dan toch ineens sprake is van een nieuwe eigenaar. Ik ben daarom heel benieuwd naar de concrete plannen van Kooistra met de BB-winkels. Voor ons als CNV Vakmensen geldt toch ‘eerst zien, dan geloven’. En dus ga ik graag op korte termijn het gesprek aan met de nieuwe eigenaar over de toekomstplannen en de uitwerking daarvan op de werknemers.’

Nieuws

Meest gelezen