Winterroute Puppet International in Meppel is afgelast. De routes worden in de kast gelegd voor het festival in 2022

Een impressie van een eerdere winterroute in Meppel. Foto: Binie Visual Communication

Met pijn in het hart is het besluit genomen: de Winter-Popp-en-Route die eind december stond gepland, gaat niet door. De lockdown zet een dikke streep door het populaire event.

„Na de persconferentie van dinsdag 14 december, waarin duidelijk werd dat de sluiting na 17.00 van kracht bleef, hebben wij de tijden van de routes aangepast naar de middag en de publiekscapaciteit verkleind van 40 naar 30 personen per route, zodat er op alle routes voldoende ruimte was om anderhalve meter afstand te houden”, steekt Mirte Droogers, van Puppit International, van wal. „Helaas werd afgelopen zaterdag tijdens de nieuwe persconferentie een lockdown aangekondigd, waardoor we de route alsnog hebben moeten annuleren. De artiesten worden gecompenseerd voor de annulering.” Deelnemers die een kaartje hadden gereserveerd zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de afgelasting.

Routes bewaren voor Puppet International

De Winter-Popp-en-Route was georganiseerd in de laatste week van het jaar, om alvast in de sfeer te komen voor het Puppet International, dat om het jaar plaatsvindt (met als eerstvolgende keer oktober 2022) op ruim 25 locaties in Meppel. In 2017 en 2019 was de winterroute een groot succes en waren alle speeltijden uitverkocht. Ook voor de vijftien routes, die gepland stonden tussen maandag 27 en donderdag 30 december, was de animo groot. ,,We nemen de routes mee naar ons festival, dat 19-23 oktober 2022 plaatsvindt. Dit is onze jubileumeditie, het is het vijftiende festival.”

Nieuws

Meest gelezen